Här hemma har det lagats mat enligt ”man tager vad man haver” principen igen !
Några stekta kycklingfiléer låg i frysen,
och eftersom jag tyckte det var synd att slänga dem bestämde jag mig för att laga kycklinggryta.
– En variant med lite ”sting” i !
Du behöver:
3-4 stora kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
2 dl grädde
1/2 medelstor purjolök
1 paprika
5 msk olivolja
3 msk chilisås
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk ingefära
salt & peppar
Gör såhär:
Blanda en marinad av olivolja, chilisås, pressad vitlök, ingefära salt och peppar.
Skär kycklingen i centimeterstora tärningar och vänd ner bitarna i marinaden.
Låt dem stå och dra i ca 1 timme.
Strimla purjolöken och tärna paprikan.
Fräs grönsakerna i en stekpanna i lite smör.
Tillsätt kycklingbitarna, kokosmjölken och grädden.
Låt alltihop koka på svag värme i ca 10 minuter.
Servera med klyftpotatis eller ris och sallad !
älskar när de verkligen smakar! 🙂 Ser gott ut också. Ha wn fin kväll. Kram
Det ser gott ut!
Svar: Vad kul att ni bygger radhus! Lycka till med allt vad det innebär.
GOTT!