Jag älskar fisk så jag vet egentligen inte varför vi inte äter det oftare här hemma.
Häromdagen gjorde vi dock ett stopp vid fiskbilen.
Det resulterade i torskrygg med sidfläsk och räkor till middag.
Till 2 personer behöver du:
2 bitar torskrygg ( ca 200 g st )
150 g tärnat sidfläsk
150 g skalade räkor
1 rödlök
färsk dill
75 g smör
Gör såhär:
Hacka rödlöken fint, klipp dillen och blanda ihop med räkorna i en skål.
Knaperstek sidfläsket.
Stek torskryggen på medelstark värme ca 4 min på varje sida i 25 g smör.
[ Obs ! Peta inte på fisken i onödan. Vänd den EN gång ! ]
Smält resten av smöret – ca 50 g och häll över fisken, räkblandningen och fläsket.
Servera med nykokt färskpotatis !
SMAKLIG MÅLTID !
Det där lät riktigt gott!!
Jag gillar också fisk, men min sambo är inte ett lika stort fan.. Skulle gärna äta det oftare!! 🙂
gott! Älskar nya recept, och det här ser supersmarrigt ut.
Kram
Åh heeeereguuud va gott de lät! Älskar fisk o skaldjur så det här hade passat mej som handen i hansken;-)
Kram K
Borde verkligen äta fisk oftare. Det är ju så gott!
Hoppas du har en mysig kväll! Kram
Jag är inte speciellt förtjust i fisk, men SKALDJUR ;P
Nästa vecka är det dax för kräftkok igen *mums*
åh jösses vad gott!
OJ vad gott det ser ut!
Jag önskar så ibland att jag också hade gillat fisk 🙂 Gravad lax är i princip det enda jag äter i fiskväg.