Jag älskar att baka och tycker det är jätte kul att pyssla i köket.
Men bland – som idag – när Viggo ville baka med en kompis,
ja, då vill jag bara göra det väldigt enkelt för mig… 🙂
Den här rabarberkakan är både enkel att slänga ihop och vansinnigt god.
– Den ”perfekta” sommarkakan helt enkelt.
Testa vettja !
Du behöver:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 stjälkar rabarber
ca 50 g smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra och ”mjöla” en form med löstagbara kanter.
Vispa ägg och socker poröst och rör sedan ner mjölet.
Häll smeten i den ”mjölade” formen och strö över rabarber skuren i bitar och lite strösocker.
Hyvla sedan över smöret med en osthyvel.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min och servera den sedan ljummen.
Jag törs nästan lova att den kommer göra succé till fikat !
Åh den såg riktigt smarrig ut! Är så ledsen för mina rabarber kom inte upp i år. MÅste sätta nya, för det är ju så gott!!
Kram, Carina
http://www.matparlan.se
Mums så gott 😉 behöver lite inspo! Kramar
Åh, den har ju cirkulerat på FB och bloggar hela veckan. Måste nog besöka ex-svärisarna och fråga om jag kan få lite rabarber så jag också kan testa 🙂
Åh, jag som älskar rabarber! Köpte två plantor för ett par veckor sedan men det dröjer ju till nästa år innan de blir riktigt goda och fina.
Mums, säger jag kram
Men muuums
Men så smidig!
Mums vad gott!
Vi gjorde rabarberpaj i helgen, inte så dumt det heller ;P
Oj vad det ploppar upp rabarberrecept överallt, märks verkligen att sommaren är på ingång 🙂 Passar också perfekt då jag fick en massa rabarber utav mamma o pappa förra helgen!
Men mums!! Åh vad gott.
Kram